livetmittilandet.blogg.se

En blogg om vårt liv mitt i landet.

Sådär! En massa gjort.

Publicerad 2015-05-24 08:50:00 i Allmänt, Barnrum Bebis, Utvändigt måleri,

Golvet blev klart uppe i bebisens rum, något som jag skrev om i förra inlägget. Oerhört skönt när varje del av rummet stegvis blir helt klar istället för att det ska vara halvgjort på flera ställen. Schemat för rummet ser just nu ut som följer:
  • Tapetsera stora väggen. Tapeten har kommit och ska hämtas imorgon.
  • Inhandla och sätta fast lister i taket och runt om golvet.
  • Köpa en dörr med karm och sätta lister kring denna.
  • Byta alla uttag och lysknappar.
  • Dra kabel och montera mer vägguttag.
Inga problem, vill jag tro. Hur lång tid tar det då? Spelar ingen roll egentligen då bebis inte kommer förrän den 1:a oktober men visst vill vi får klart det så fort som möjligt. 
 
Regniga dagar inomhus. Soliga dagar utomhus. Simple as that.
 
Dagarna som gått utan ett inlägg har spenderats utomhus iallafall. Ute har vi skrapat väggar på huset och städat rent allmänt runt huset. Krokarna/fästena för stuprännorna har också på ena sidan av huset fått sig en omgång. Vi byter inte ut dom utan kommer att måla dom istället. Men för att det ska fästa nån färg på dom behövdes det borstas och slipas på dom. Kanske inte världens roligaste, men ett nödvändigt ont, om det ska hålla.
 
 
Skrapningen går bra. Det är MYCKET som lossnar. Och det tar lång tid. Men det är bara att fortsätta. Att det dessutom finns brädor som måste bytas gör att vi eftersom vi hittar sådana ställen måste börja skriva upp vad vi ska köpa för virke. Huset, som är från 1975, är enligt mitt tycke vanvårdat. Det skulle ha målats kanske redan för 5-10 år sedan. Jag har inte haft möjlighet tidigare men är glad för att vi tar tag i det nu.
 
Garaget är illa däran. Nedre delen är rutten och vi kommer byta ut brädorna mot plåt. Kan låta som en konstig lösning men det kommer bli jättebra det är jag säker på. Det är dessutom en vägg som inte syns då det är mot grannarna som ändå har buskar ivägen. Funktion före utseende helt enkelt. Praktiskt.
 
 
Inomhus har snedväggen/snedtaket i bebisrummet blivit spacklat, slipat och målat. Båda väggarna skruvades fast med femton centimeters mellanrum mellan skruvarna. Stabilitet behövs för att det hårda spacklet inte ska spricka då försöket med latexfog fungerade mindre bra och då var alternativet ett hårdare spackel. 
 
Arbetet för att slippa sätta upp en list var väl värt det. Lister är roliga att arbeta med och ofta blir det väldigt bra, men efter sambons vilja att inte använda list på just detta ställe så bytte jag till slut också åsikt. Fin = lida pin. Mer arbete, men ett vackrare rum för vårt barn att vara i. 
 
Mer skrapning idag. Gräsmattan ska klippas också. En bättre söndag.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renovering, träning, graviditet, lekfullhet, att vara tillsammans och inspiration.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela