livetmittilandet.blogg.se

En blogg om vårt liv mitt i landet.

Tiden rinner väg.

Publicerad 2015-05-17 21:00:12 i Utvändigt måleri,

Allt tar längre tid än vad man tror. Att tvätta fasaden innan skrapning innebar bland annat att man också måste:
  • Plocka ner markisen på övervåningen.
  • Slå in/dra ur spik.
  • Montera ner en ringklocka.
  • Montera ner alla stuprännor och fästen för att sedan besikta dessa.
  • Laga hål i väggen och dra loss alla kablar som sitter fast.
  • Samt mycket mer.
Markisen var på hög höjd. Hög höjd är inte min bästa kompis men det gick bra. Färgerna i markistyget kommer nog dessutom passa bättre när vi byter färg på fasaden så den kommer förmodligen att placeras på samma ställe efter ommålningen.

 
Alla spikar och skruvar då!? Visst, det kanske funkar att måla över dom som förra ägaren har gjort men det är något som vi inte vill göra. Om man ändå ska måla om så kan vi åtminstone göra det riktigt.
 
Ringklockan var av modell äldre. Används inte och kommer aldrig att användas. Det var dessutom någon ström kopplad till den som måste fixas innan vi målar. Sådana saker är iallafall jag inte speciellt duktig på.
 
Stuprännorna, dom var i väldigt dåligt skick. Plast, vilket jag upplever som bra, men alldeles för gamla och dom har nog aldrig fått något som helst underhåll. Det blir till att köpa nya helt enkelt. Förmodligen får vi ett prisförslag redan imorgon, måndag.
 
Hålet, det stora i väggen, är för en luftvärmepump som satt på väggen i hallen förut. Vi har nu en pelletskamin istället så därför monterades pumpen ner. Hålet blev dock kvar och en lösning måste göras där. Hur den ser ut vet jag inte än, då det är ett snett borrat hål.
 Hur som helst, det tar tid helt enkelt. Att komma till det som ska göras, men imorgon är vi nog där. Då ska fasaden tvättas.
 
Har fått låna utrustning för det på vår lokala måleriaffär och det uppskattas såklart. Det är just nu nästan så att man längtar till skrapningen och grundningen. Det är då skillnaden syns!
 
/ Håkan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Renovering, träning, graviditet, lekfullhet, att vara tillsammans och inspiration.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela